• Calea Dumbravii nr. 133-135
  • 0745633772

Primavara 2017 pe piata imobiliara din Sibiu

ar2-1 (1).jpg

             Sunt mai mult aspecte care pot influența sau impulsiona piața imobiliară din Sibiu în această primavara de 2017. Suplimentarea sau reluarea fondurilor pentru Programul ”Prima Casă” va determina cu siguranță o creștere a numărului tranzacțiilor imobiliare, deoarece mai sunt încă sibieni care așteaptă aprobarea acestor credite, pentru a-și putea achiziționa o locuință. Însă și faptul că apropie incheierea si reîncepe anul universitar poate fi un impuls pentru piața chiriilor din Sibiu, studenții fiind deja în căutarea unei chirii pe perioada anului universitar.

               În Sibiu numărul de camere din căminele raportat la numărul de studenți este extrem de mic. Doar aproximativ 2000 de studenți, din peste 20000 au locuri în cămine studențești. Faptul că doar aproximativ 10 % din numărul de studenți au locuri în cămin, îi determină pe aceștia să își caute chirie în Sibiu, pentru a putea merge mai ușor la studii. Agenția Eurosib Imobiliare are în oferta sa numeroase chirii pentru cei interesați, cei interesați pot găsi oferte de chirie pentru garsoniere, apartamente de 1, 2, 3, sau chiar 4 camere.

                Pe site-ul agenției prețul chiriei unui apartament de 2 camere poate porni de la 200 EUR pe lună, în zona Turnișor, ajungând la 260 de EUR în zona Ștrand. Tot în oferta agenției se pot găsi apartamente de 3 camere, ale căror chirii pot începe de la 250 EUR în zona Milea sau Ștrand 2, sau poate ajunge la 600 EUR pentru un apartament de 3 camere ultramodern în zona Șelimbăr, dar acest apartament este pentru pretențioși. Dacă nu sunteți studenți în căutarea unei chirii, ci aveți alte nevoi, puteți să stiiți că la agenția imobiliară Eurosib Imobiliare găsiți și case sau vile de închiriat. Prețurile la chirii pentru case pleacă de la 500 EUR pentru o casă în zona Piața Cluj, până la 700 EUR pentru o casă în aceeași zonă.

              Fie că sunteți studenți sau simple persoane în căutarea unei chirii, sau o societate comercială în căutarea unui apartament sau vile de protocol, agenția Eurosib Imobiliare vă pune la dispoziție mai multe oferte de chirii, pentru toate gusturile și nevoile, din care puteți alege.

              Exista studenti si nu numai care isi permit sa cumpere un apartament in Sibiu, fie constructie vechie, in blocurile vechi, dar avand o pozitie mai centrala, fie un apartament intr-un imobil nou, in unul din multele proiecte imobiliare din Sibiu. Aici din nou influenta programului Prima Casa isi face influenta, majoritatea cumparatorilor apeland la un credit bancar si mai ales la Prima Casa, care ofera pana in prezent o dobanda preferentiala si un avans de doar 5%.

              Specialistii imobiliari se asteapta ca preturile sa creasca si in 2017 cu minim 10%, dupa ce am observat dupa un studiu realizat de agentia Eurosib Imobiliare ca preturile din Sibiu la imobile au crescut in 2016 cu 10-15%. Daca esti in cautarea unui apartament nu mai pierde timpul si alege un apartament, rezerva-l si pregateste dosarul complet la banca. Exista numeroase oferte imobiliare pe piata imobiliara din Sibiu, care le gasiti pe site-urile agentiei sibiurezidential.ro , eurosibimobiliare.ro , apartamentenoisibiu.ro .